Grafisch design

De uitstraling die een website en webshop heeft, geeft jou een bepaald gevoel bij het bedrijf dat hier achter schuilt. Het naar voren brengen van de juiste look en feeling die passend is bij de organisatie van de website of webshop is van groot belang. De huisstijl en de uitstraling van de organisatie dient overeen te komen met het design dat de website of webshop heeft, zo weet de klant namelijk gelijk dat hij/zij bij het juiste bedrijf is. In het grafisch design oftewel het ontwerp van de website/webshop is een basis kleur te vinden die een bepaalde sfeer op roept.

De opzet van de website

De grafische designer die zorgt voor de opzet van de website, dit heet het script van de website. Het script zorgt voor de vorm waarbij de tekstvakken, foto's, balkjes, navigaties en dergelijke een plek krijgen in de website. Het is hierbij van groot belang dat er ingespeeld wordt op de functionaliteit van de website/webshop, de klant moet namelijk gemakkelijk kunnen vinden waar hij of zij naar op zoek is. Bij een website is dit vaak de juiste informatie over een bepaalde dienst of product waarna gezocht wordt. In een webshop is dit meestal het daadwerkelijke product of dienst dat de klant dan ook gelijk online wilt kopen. Door de producten/diensten een goede plek te geven in de webshop zal de klant eerder over gaan tot de aankoop hiervan. De grafische designers zijn mensen die een opleiding hebben gevolgd voor het ontwerpen van scripts voor webshops en websites en daarnaast beschikken deze personen over een grote creativiteit waardoor er altijd een mooi resultaat zal ontstaan.

Het ontwikkelproces van het design

Jij wordt bij het ontwikkelingsproces betrokken om zo te zorgen voor een resultaat dat passend is bij jouw wensen en daarnaast perfect aansluit op de look en feeling van de website. Het is voor de webdesigner handig om een voorbeeld te hebben, daarom raden wij je aan om verschillende voorbeelden van website/webshops te selecteren. Hierbij kun je aangeven wat je mooi vind in het design zodat de grafisch designer het webdesign hierop kan afstellen. Buiten dat de ontwikkelaar van het design er een mooi plaatje van maakt,  zorgt deze er ook voor dat het functioneel is voor de gebruiker. Dit wordt gedaan door het kiezen van juiste lettertype, overzichtelijkheid en kleurencombinatie. Een gaming website als gokkastenjackpot.nl heeft daardoor een hele andere uitstraling als een portaal over valutahandel als forex-actieftraders. En toch staat voor beide websites de conversie centraal. Ga ook voor een passend design bij je bedrijf in combinatie met gebruiksvriendelijkheid voor de gebruiker en een uitstekende conversie.