HTML / CSS

Het ontwikkelingsproces van een website dient een bepaald aantal stappen te doorlopen, waarbij HTML/CSS volgt na het ontwerp van het design. Waarschijnlijk hebt je hier weleens iets van vernomen maar weet je niet wat het inhoud en dat hoeft natuurlijk ook niet, want wij zorgen er voor dat deze stap uiter zorgvuldig wordt door lopen. De HTML/CSS stap in het proces is een technisch aspect waarbij de html code zorgt voor de opbouw van de website. Het schrijven van deze code dient precies te gebeuren om zo te zorgen voor de juiste opzet van website/webshop.

De volgende stap is CSS

Na de HTML stap volgt de CSS stap waarbij de juiste kleuren en de lettertypes gekoppeld worden in de website of de webshop. Hierbij is het van belang om al bezig te zijn met de gebruiksvriendelijkheid van de website dit omdat Google de website zal beoordelen over verschillende punten waarbij het gebruiksgemak van zeer groot belang is. En dit zit hem natuurlijk ook in leesbaarheid van de informatie en teksten op de website. Het schrijven van de code die hiervoor zorgt zal op juiste wijze dienen te gebeuren om er zo voor te zorgen dat Google deze makkelijk kan uitlezen. Het is namelijk niet alleen van belang dat de bezoeker van de website of webshop gemakkelijk kan vinden wat hij of zij zoekt, dit is ook van belangrijk voor Google. Door in te spelen op de normen van Google zal er een beter plek verkregen worden in de zoekmachine waarmee mensen op internet opzoek gaan naar informatie of producten.

Het koppelen van CMS

Na de HTML en CSS code volgt het koppelen van het CMS, content management systeem, aan de website. Aan de hand van het systeem kan de website/webshop inhoud gemakkelijk worden aangepast. Zo kun je de gegevens die op de website staan aanpassen, een nieuws artikel toevoegen of producten toevoegen in de webshop. Wij van Openmedia.nl hebben een eigen CMS ontwikkelt waarbij specifiek gelet is op gebruiksgemak, richtlijnen van Google en de veiligheid. Zo is ons systeem goed beveiligd waardoor hacken een stuk moeilijker wordt. Beheer van je website of webshop met dit CMS is heel eenvoudig en voor iedereen toegankelijk. Shops als Koffietheeplaza.nl en wijnpakketgeschenk.nl gingen je al voor en zijn succesvol in hun branche. Zowel door goed gevonden te worden via de zoekresultaten als door de gemakkelijke afwerking van orders. Ook een webshop of website dat gebruik maakt van ons cms? Neem dan contact met ons op.